25 жовтня за ініціативи Мінекономрозвитку на базі Київського національного університету культури та мистецтв відбувся круглий стіл "Актуальні питання підготовки кадрів сфери туризму".
Житомирський обласний ТІЦ поділився власними напрацюваннями та досвідом створення безкоштовної школи гідів під час круглого столу.
Участь у заході взяли представники Мінекономрозвитку, представники ВНЗ України, науковці, представники громадських організацій, бізнесу, регіональних структурних підрозділів місцевих органів влади з питань туризму з Запоріжжя, Львова, Краматорська, Сєверодонецька, Сум, Кропивницького, Полтави, Херсону, Дніпра, Мелітополя та Києва.
Директор департаменту туризму та курортів Мінекономрозвитку Оксана Сердюк у своєму виступі наголосила на важливості модернізації підходів до професійної підготовки кадрів для туристичної індустрії в Україні.
За підсумками круглого столу будуть сформовані рекомендації щодо подальшого удосконалення системи професійної підготовки фахівців сфери туризму та курортів та інших сфер діяльності, пов’язаних із туризмом.