Вже вдруге у Житомирі відбулась конференція по розробці міжнародного проекту "БАЛЬЗАК-220". У 2019 році з березня по червень світ відзначатиме 220 років з Дня народження видатного письменника Оноре де Бальзака. На конференції були присутні представники Управління культури та туризму ОДА на чолі з начальником Тетяною Парфентієвою, обласний туристичний інформаційний центр, представники французької організації "Beten international", асоціації "Бальзак-Ганська", Верхівнянська селищна рада, Ружинська районна адміністрація та інші. Це масштабний захід, який одночасно буде проходити у Житомирі, Бердичеві, Верхівні, Києві, а також Парижі та місті Тур.

Під час конференції обговорювали суспільно важливі питання: відновлення маєтку Ганських, становлення пам'ятника Оноре де Бальзаку, проведення спільних культурно-мистецьких заходів, ремонт та маркування доріг. Зокрема, допомогти розробити туристичне маркування маршруту до села Верхівня вирішив Житомирський обласний туристичний інформаційний центр, який вже має такий досвід, оскільки ТІЦом було розроблене маркування до заказника "Камінне село" та Тетерівської ОТГ.

Обговорити маркування маршрутів, а також можливість реставрації маєтку Ганських у селі Верхівня Ружинського району, який зберігся до наших днів і занесений до реєстру національних святинь України, приїхала французька делегація на чолі з президентом французької організації "Beten international" Жаном Рошем.

В рамках цього проекту заплановано масу заходів, найяскравішими з яких є показ кінострічок за бальзаківською тематикою (м. Бердичів, с. Верхівня), виставка "Життя і творчість Бальзака" (c. Верхівня, м. Бердичів, м. Київ), конкурс малюнків/ілюстрацій/коміксів для школярів за творами Бальзака (м. Бердичів, м. Київ), створення муралу на фасаді багатоповерхової будівлі (композиція на якій зображені Бальзак і Ганська; м.Бердичів), встановлення бюсту Бальзака, пам’ятної дошки та вказівників, що ведуть до маєтку, де мешкав Бальзак тощо.