Курси гідів, організаторами якого стали Житомирський обласний туристичний інформаційний центр спільно з Управлінням культури та туризму ОДА на базі Житомирського державного технологічного університету, перейшли на етап практичних занять.

Позаду більше місяця теорії, і тепер студенти матимуть змогу перейняти досвід у кваліфікованих гідів, що значно полегшить їм підготовку до екзамену. Важливою складовою курсу є виїзні оглядові екскурсії, тому майбутні гіди мали змозу відвідати легендарне місто Бердичів, аби на практиці освоїти екскурсійну справу та навчитися ораторському мистецтву.

Там вони отримали майстер-клас від професійних гідів з 26-річним досвідом роботи та відкрили для себе туристичні родзинки міста: Кляштор Босих Кармелітів, Музей Джозефа Конрада, Музей історії міста Бердичева, а також Музей єврейства.

"До кінця року планується ще декілька виїзних оглядових екскурсій по місту та області, де студенти на практиці зможуть спробувати себе у ролі гіда. Навчання проходить за дуальною системою: 50% практики та 50% теорії. Сьогодні ми виїхали до Бердичева, де їм показують, як проводити екскурсії на прикладі бердичівських музеїв, а також на прикладі ексурсії по місту. На практиці вони переймають досвід у вже працюючих гідів, опановують ораторське мистецтво, щоб вміти тримати аудиторію", – зазначив директор Житомирського обласного туристичного інформаційного центру Василь Кравчук.

Також він додав, що наприкінці дня вони самі спробують провести екскурсію центром міста.

Закінчення курсів гідів та вручення сертифікатів заплановано на грудень.