У Житомирській області для туристів промаркували другий маршрут, який пройде Тетерівською об’єднаною територіальною громадою. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на в.о. директора Житомирського обласного туристичного інформаційного центру облдержадміністрації Василя Кравчука.

"Мапу і таблички, якими промаркують туристичний маршрут, ми передамо у Тетерівську ОТГ. Таблички виготовлені за кошти обласної державної адміністрації, а встановлюватимуть їх за рахунок громади. Вони двомовні, тобто українською та англійською, вкриті захисним склом, а на самому маршруті є 11 локацій, які можуть відвідати туристи", - повідомив Василь Кравчук.

Мандруючи територією Тетерівської ОТГ, що розпочинається одразу за Житомиром, туристам запропонують цікаві місця, серед яких водоспад Вчелька, садиба родини Терещенків, дуб-патріарх, скеледром, Буцький каньйон та інші. Перший туристичний маршрут на Житомирщині промаркували до Державного геологічного заказника "Камінне село".

Крім того, в області готуються промаркувати і третій маршрут – шляхом Оноре де Бальзака. Він пройде через Житомир, Бердичів, де вінчався письменник з Евеліною Ганською, і Верхівню, адже там функціонує присвячений йому літературно-меморіальний музей.