В Клубі Амбасадорів Житомирщини поповнення. Відомий український хормейстер Олександр Вацек став "джокером" Клубу в 2018 році. Відзнаку Вацек отримав після повернення з Міжнародного конкурсу хорових колективів у іспанському місті Толоса, де він разом з хоровою капелою "Орея" виборов найбільшу перемогу.

«Це був незвичайний конкурс. Місто Толоса, Іспанія. У 2011 році ми взяли тут гран-прі. І на 50-річчя у 2018 році організатори придумали запросити переможців конкурсу за усю його історію. Стартував він з 23 колективів дуже високого рівня. Але приїхали лише 16 хорів. Найкращих хорів світу. Серед них Норвегія, Куба, Іспанія, Франція, Швеція, Індонезія і т.д. Східну Європу спочатку представляла лише Україна. І в останній момент з’явився хор з Латвії, який отримав гран-прі. Ми ж зайняли перше місце», – розповів Олександр Вацек.

Хорова капела "Орея" – володарка 9 гран-прі та більше 30 перших місць та спеціальних призів на престижних міжнародних хорових конкурсах. Дала більше 2000 концертів у різних країнах світу, але саме цю перемогу вважають однією з найважливіших у 2018 році в українському музичному мистецтві.

За словами начальника управління культури та туризму ОДА Тетяни Парфентієвої, Олександра Вацека також подали на нагородження Шевченківською премією.

Проект КАЖИ стартував цього року в Житомирській області вперше. При виборі Почесних амбасадорів спеціальна комісія керувалась трьома основними критеріями: тісний зв’язок з Житомирщиною, авторитетність у своїй галузі, публічна упізнаваність кандидатів.

19 вересня відбулась урочиста церемонія вручення відзнак 12 учасникам проекту.

Хто такі Почесні Амбасадори Житомирщини? Це авторитетні особи, які опираючись на свій досвід та професійні знання допомагають створити привабливий імідж Житомирської області на всеукраїнському та міжнародному рівні, сприяючи науковій, культурній, діловій та туристичній промоції регіону для проведення конференцій, форумів, семінарів, змагань, виставок, симпозіумів, самітів, фестивалів.