23 учасники обласних курсів гідів отримали сертифікати про завершення програми професійної освіти «Гід-екскурсовод: Основи туристичного супроводу». Вручення сертифікатів відбулося 20 грудня у Житомирському державному технологічному університеті.

Вітали гідів-випускників начальник управління культури та туризму ОДА Тетяна Парфентієва, в.о. директора обласного туристичного інформаційного центру Василь Кравчук, перший проректор Житомирського державного технологічного університету Оксана Олійник та декан факультету економіки та менеджменту Олена Денисюк, яка до речі й сама випускниця курсів.

«Дякую всім нашим організаторам, лекторам та звісно учасникам курсів, які пройшли всі етапи навчання. Бажаю успіхів у вашій роботі і сподіваюся, що ви будете реалізовувати всі ті знання та навички, які ви отримали від наших викладачів, на практиці», - наголосила Тетяна Парфентієва.

«Курси були першими, але не останніми. Вже в кінці лютого плануємо запустити курси підвищення кваліфікації працівників сфери обслуговування, а в травні – другі обласні курси гідів-екскурсоводів», - розповів Василь Кравчук.

Обласні курси гідів стартували 30 жовтня. Цей проект Житомирський обласний туристичний інформаційний центр та управління культури та туризму ЖОДА реалізували вперше. Навчання проходило двічі на тиждень на базі ЖДТУ. До участі у проекті зараєструвалось 66 осіб, з яких до фіналу дійшло 23. Крім студентів слухачами курсів були викладачі вузу і фахівці різних галузей, які вирішили опанували нову професію. Для всіх учасників курси були безкоштовні, як і для обласного бюджету, адже лекції на волонтерських засадах вели викладачі ЖДТУ та інші фахівці. Навчальна програма була насиченою. У теорії учасники курсів вивчали основи екскурсійної справи, краєзнавство, психологію, ораторське мистецтво та англійську мову. Втім значна увага приділялась саме практичним заняттям: учасники курсів були на екскурсіях у Бердичеві та Коростені, де могли спробувати реалізувати набутті знання, а також проводили оглядові екскурсії у Житомирі та на виставці, присвяченій Чорнобильській катастрофі. Після завершення курсів учасники розробили авторські туристичні маршрути.

Лекторам та партнерам, що долучилися до організації курсів гідів, були вручені подяки.